Филиали: София Варна Стара Загора Белград

 

Телефони: 02 4 760 760 0899 52 11 01

ЛАПАРОСКОПСКА БЕЗКРЪВНА ХИРУРГИЯ

При карцином на простатата и бъбречни заболявания лапароскопската хирургия осигурява безкръвност и надеждност в резултата. Предимствата й са безспорни. 

В развитите страни лапароскопията регистрира постоянно растящ интерес както с хирургична цел, така и с диагностична. Тя е приложима в различни хирургични специалности като в урологията намери много сериозно приложение. Ограниченията в масовото й извършване се дължат най-вече на недостатъчия брой обучени специалисти заради високата технологичност на процедурите и на скъпоструващата техника, която не всяко медицинско заведение може да си позволи.

Лапароскопия в урологията - какво позволява да се третира? 

Почти всички хирургични операции като основно се наложи при рак на простатата и бъбречна хирургия, включваща операция на бъбреци, премахване на кисти и камъни в бъбреците, лечение на доброкачествени заболявания на бъбреците и др. При рак на простатата, в сравнение с класическата отворена операция, лапароскопската операция постига максимално добри резултати. Тя притежава изключителни предимства пред традиционната хирургия по отношение на загуба на кръв, скорост на преливане и следоперативна болка. Болничният престой е кратък - средно 2 до 3 дни. Времето за възстановяване на нормалната ежедневната дейност е съществено съкратено - 30 дни срещу 45 при отворената операция.

Как се извършва лапароскопия? 

Характерното за лапароскопията е липсата на класически широк разрез на коремната стена.

Правят се 4-5 малки разреза с размери от 1 до 2 cм всеки. 

През единия в коремната кухина прониква специална камера, свързана с монитор.

Огромният напредък във видео и цифровите технологии доведе до развитието на лапароскопските процедури.

Изображението на монитора може да се увеличава, разширява, детайлизира, което дава възможност на хирурга да визуализира подробно зоната, в която работи.

През останалите 3-4 равни разрези се въвеждат специални инструменти, които позволяват работа без да се отваря коремната кухина.

И така, да изведем основните предимства на лапароскопската хирургия пред класическата операция:

  • намалена следоперативна болка – засегнатите кожа и тъкани са с малка площ, съответно и нервните рецептори, свързани с усещането за болка, са по-малко 
  • по-кратък и безболезнен болничен престой, по-бързо възстановяване, по-малка необходимост от болкоуспокояващи 
  • значително намален риск от следоперативните усложнения, включително и от кожни инфекции заради липсата на разрези 
  • по-малка загуба на кръв, по-малък риск от кръвопреливане 
  • по-голяма точност при изпълнението на операцията заради наличието на видеонаблюдение.


В МЦ ЛЕЙЗЪР МЕД лапароскопските операции на простата и бъбреци се извършват от утвърдени чуждестранни специалисти със степен на международна експертност.

 

 

Посетете специализирания ни сайт по темата:

 

Ново

Уведомяваме ви, че сайтът използва "бисквитки", необходими за подобряване на функционалността му.
Политика на поверителност Приемам