Филиали: София Варна Стара Загора Белград

 

Телефони: 02 4 760 760 0899 52 11 01

ШОКОВО-ВЪЛНОВА ТЕРАПИЯ ПРИ БОЛКИ

С най-високия клас апаратура в областта на шоковите вълни. Премахва възпалението и трайно освобождава движението при мускулно-ставни болки и травми. Сега 10% отстъпка.

Шоково-вълновата терапия е неинвазивен метод, който, чрез въздействието на високо-енергийни звукови вълни, активира естествените биологични процеси и води до премахване на болката в ставите и меките тъкани. Със специално проектиран апликатор, излъчващ интелигентно фокусирана енергия, се обработват както ставни травми, така и тригер точки – уплътнения в резултат на мускулни натоварвания, отдалечени от мястото на болката. Според зоната и индивидуалното състояние се определя честотата на използваната енергия и количеството импулси. Процедурите се извършват в амбулаторни условия без използване на упойка. Броят им варира между 3 и 12, а интервалът между тях е 2-10 дни. Отделната процедура е с продължителност 5-10 минути. 

Шоково-вълновата терапия е изключително ефективно решение за болка. 

Резултатът от използването на ударните вълни е различно върху отделните проблемни структури. При меките тъкани смарт-фокусираната енергия увеличава притока на кръв в зоната, подсилва микроциркулацията и премахва възпалението и болката. При ставите лечебният ефект се изразява в освобождаване на контрактурата (сковаността).

Според клиничните резултати шоково-вълновата терапия:

  • Бързо намалява болката и мускулното напрежение.
  • Подобрява мобилността и функцията в проблемната зона.
  • Активира локалната микроциркулация и съответно метаболизма на тъканите.
  • Увеличава производството на колаген.
  • Подпомага премахването на калцификати. 
  • Стимулира елиминирането на цитокини – причина за възникване на локален възпалителен процес. 


Кога започват резултатите?
 При повечето пациенти реалният ефект настъпва след 3-4 процедури. А след приключване на пълната серия от процедури пациентът постепенно и трайно във времето усеща как тялото му преминава през оздравителен цикъл.  

Болезнени ли са процедурите? В третираната зона може да се усеща известен дискомфорт след процедурата, но повечето пациенти са с много добър толеранс предвид и краткотрайността й. При някои е възможно дискомфортът да продължи 2 до 24 часа след процедурата, което е нормален отговор на организма и част от оздравителния процес. Затова е абсолютно непрепоръчително използване на лед върху зоната, както и на противовъзпалителни медикаменти. Желателно е да се избягва физическо натоварване в третираната зона до 48 часа.

В ЛЕЙЗЪР МЕД работим с най-високия клас апаратура в областта на шоковите вълни, гарантираща максимална ефективност от терапията.


 
Смарт-фокусираният й апликатор е с лек и ергономичен дизайн; интегрирани контролни бутони за прецизно регулиране на енергията, на честотата на ударната вълна и дълбочината на проникването им; интуитивно управление.

  

  

Ново

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok