Филиали: София Варна Стара Загора Белград

 

Телефони: 02 4 760 760 0899 52 11 01

ЛАЗЕРНА ХИРУРГИЯ ПРИ ТУМОР НА МЕХУРА

Тулиум лазер 200 вата дава възможност за нетравматично и прецизно премахване на тумора в мехура. Пикочният мехур се намира в долната част на корема и складира урината. 

Кръв в урината и болка в корема са основни симптоми и не трябва да се пренебрегват. Задължително се консултирайте с уролог. 

Наличието му се установява с помощта на ултразвуково изследване. То е безопасно и безболезнено, използва звукови вълни за създаване на изображения на таргетирани органи и структури в тялото. След категорично поставяне на диагноза и оценка на състоянието се определят и целите на терапията – лечение, контролиране на състоянието или облекчаване на оплаквания.  

С Тулиум 200 вата туморът в мехура се премахва нетравматично и прецизно. 

Тулиум 200 вата дава възможност за минималнотравматично и безкръвно отстраняване на тумора, намиращ се в пикочния мехур. Базово предимство е прецизността на лазерната система. Проникването в тъканта е само 0,2 мм, което е най-малкото възможно в урологичната практика към момента. Интервенцията се наблюдава постоянно на монитор и гарантира точност на изпълнението. 

Основни рискови фактори за развитие на тумор на мехура са:  

  • Възраст – най-често се установява след 50-годишна възраст, в редки случаи са засегнати и хора под 40 години. 
  • Тютюнопушене – 4 пъти по-разпространен е сред пушачите, сравнено с непушачите. Някои от съставките в тютюна са канцерогенни и преминаването им в урината уврежда пикочния мехур. 
  • Химически вещества на работното място или в околната среда – например, бои или вещества, използвани в каучуковата промишленост. 
  • Пол – сред мъжете се диагностицира 3 пъти по-често, отколкото сред жените. 
  • Раса – при чернокожите е по-рядко срещан. 
  • Храни и напитки – плодовете и зеленчуците снижават риска, кафето го завишава. 
  • Преминато лечение с лъчетерапия или химиотерапия
  • Инфекции в пикочния мехур.


Консултациите за лечение с Тулиум лазер се провеждат в медицински център ЛЕЙЗЪР МЕД.

 

 

 

Media

Ново

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok